Om vår förening

En förening för alla – nybörjare som experter!

Ett medlemsskap i Norrlands herpetologiska förening ger dig möjligheten att vidga ditt intresse för grod- och kräldjur samtidigt som du umgås med likasinnade. Aktiviteter som föreningen ordnar kan till exempel vara exkursioner i skog och mark för att titta på inhemska groddjur och reptiler, föredrag om djur, resor och terrariehobbyn, kurser (exempelvis terrariebyggnad) och mycket mera.

Vad betyder ”herpetologi”?

Ögonfranshuggorm

Ordet ”herpetologi” betyder ”vetenskapen eller läran om grod- och kräldjur”. Groddjuren (amfibierna) omfattar djurgrupperna maskgroddjur, grodor, paddor  och salamandrar, medan kräldjuren (reptilerna) utgörs av sköldpaddor, krokodiler, masködlor, ödlor, bryggödlor och ormar. Dessa kallas ibland tillsammans  för ”herptiler”.

Aktiviteter i föreningen

Föreningens aktiviteter bygger på medlemmarnas intresse och förslag. Tidigare har NHF anordnat en mycket uppskattad utställning för allmänheten där föreningens medlemmar förevisat och informerat om sina djur. Var inte rädd för att komma med förslag och idéer! Det är mycket uppskattat av styrelsen!

Vad innebär ett medlemskap?

Ett medlemsskap i NHF innebär att du även blir medlem i Sveriges Herpetologiska riksförening (SHR). Detta gör att du även blir prenumerant på tidskriften Snoken, som är landets bästa specialtidning för de som är intresserade av amfibier och reptiler. Innehållet är mycket varierande och spänner över skötsel och uppfödning av herptiler i terrarium till hur djuren lever i naturen och resereportage. Artiklarna skrivs av medlemmar i landets anslutna herpetologiska föreningar. Det enda sättet att prenumerera på Snoken är att teckna medlemsskap i någon av de föreningar som ingår i SHR.

Hur du betalar medlemsavgiften

Medlemsavgiften i NHF är 280 kronor per år för fullt betalande medlem samt 50 kronor om året för familjemedlemmar (obs, saknar rösträtt i föreningen). Man kan även välja att vara stödmedlem i föreningen och har då rätt att delta i våra aktiviteter med mera men får inte tidningen Snoken och saknar rösträtt och en del andra förmåner. Stödmedlemsskap kostar 100 kronor per år. Medlemsavgiften betalas enklast in till vårt postgiro som är 67 60 11 – 0 (betalningsmottagare Norrlands herpetologiska förening) eller kontakta oss så skickar vi ett inbetalningskort! Glöm inte din adress samt epostadress.

Skicka även ett mail till Kassören med namn, adress, telefon och epostadress. Om du har ett användarnamn på vårt forum, skriv även det så ordnar vi så du får medlemsloggan på din användare.

NHF är till för alla — experter som nybörjare!

Har du frågor om föreningen eller medlemsskap? Kontakta föreningens kontaktperson Jonas på 073-036 51 35.  Du kan också skicka ett mail till
Jonas för att nå honom.

Alla medlemsutskick som föreningen gör sker numera via e-post. Glöm alltså inte att skriva din epostadress på inbetalningskortet/mailet!

Comments are closed.