Om NHF

Om vår förening

En förening för alla – nybörjare som experter!

Ett medlemsskap i Norrlands herpetologiska förening ger dig möjligheten att vidga ditt intresse för grod- och kräldjur samtidigt som du umgås med likasinnade. Aktiviteter som föreningen ordnar kan till exempel vara exkursioner i skog och mark för att titta på inhemska groddjur och reptiler, föredrag om djur, resor och terrariehobbyn, kurser (exempelvis terrariebyggnad) och mycket mera.

Vad betyder ”herpetologi”?

Ögonfranshuggorm

Ordet ”herpetologi” betyder ”vetenskapen eller läran om grod- och kräldjur”. Groddjuren (amfibierna) omfattar djurgrupperna maskgroddjur, grodor, paddor  och salamandrar, medan kräldjuren (reptilerna) utgörs av sköldpaddor, krokodiler, masködlor, ödlor, bryggödlor och ormar. Dessa kallas ibland tillsammans  för ”herptiler”.

Aktiviteter i föreningen

Föreningens aktiviteter bygger på medlemmarnas intresse och förslag. Tidigare har NHF anordnat en mycket uppskattad utställning för allmänheten där föreningens medlemmar förevisat och informerat om sina djur. Var inte rädd för att komma med förslag och idéer! Det är mycket uppskattat av styrelsen!

Vad innebär ett medlemskap?

Ett medlemsskap i NHF innebär att du även blir medlem i Sveriges Herpetologiska riksförening (SHR). Detta gör att du även blir prenumerant på tidskriften Snoken, som är landets bästa specialtidning för de som är intresserade av amfibier och reptiler. Innehållet är mycket varierande och spänner över skötsel och uppfödning av herptiler i terrarium till hur djuren lever i naturen och resereportage. Artiklarna skrivs av medlemmar i landets anslutna herpetologiska föreningar. Det enda sättet att prenumerera på Snoken är att teckna medlemsskap i någon av de föreningar som ingår i SHR.

Hur du betalar medlemsavgiften

Betalas enklast in med Swish till nr 1232689115 eller till vårt postgiro som är 67 60 11 – 0 (betalningsmottagare Norrlands Herpetologiska Förening) eller kontakta oss så skickar vi ett inbetalningskort! Glöm inte din adress samt epostadress.

Är du ny medlem maila kassören på

Dags att betala årets medlemskap till NHF

Betalas enklast in med Swish till nr 1232689115 eller till vårt postgiro som är 67 60 11 – 0 (betalningsmottagare Norrlands Herpetologiska Förening)
eller kontakta oss så skickar vi ett inbetalningskort! Glöm inte din adress samt epostadress.
Är du ny medlem maila kassören på kassor@nhf.se med Namn, adress, telefonnummer och e-mailadress

Medlemsavgiften är
Fullt betalande medlem 280 kronor
Familjemedlem 25 kronor
Stödmedlemskap kostar 100 kronor

NHF är till för alla — experter som nybörjare!

Har du frågor om föreningen eller medlemsskap? Kontakta föreningens kontaktperson ordforande@nhf.se
Alla medlemsutskick som föreningen gör sker numera via e-post. Glöm alltså inte att skriva din epostadress på inbetalningskortet!