Om NHF

En förening för alla – nybörjare som experter!

Ett medlemskap i Norrlands Herpetologiska Förening ger dig möjligheten att vidga ditt intresse för grod- och kräldjur samtidigt som du umgås med likasinnade.

Aktiviteter som föreningen ordnar kan till exempel vara exkursioner i skog och mark för att titta på inhemska groddjur och reptiler, föredrag om djur, resor och terrariehobbyn, kurser (exempelvis terrariebyggen) och mycket mera.

Vad betyder herpetologi?

Ögonfranshuggorm

Ordet ”herpetologi” är läran om grod- och kräldjur”. Groddjuren (amfibierna) omfattar djurgrupperna maskgroddjur, grodor, paddor och salamandrar, medan kräldjuren (reptilerna) utgörs av sköldpaddor, krokodiler, masködlor, ödlor, bryggödlor och ormar. Samlingsnamnet för dessa är herptiler.

Aktiviteter i föreningen

Föreningens aktiviteter bygger på medlemmarnas intresse och förslag. Tidigare har NHF anordnat en mycket uppskattad utställning för allmänheten där föreningens medlemmar förevisat och informerat om sina djur. Var inte rädd för att komma med förslag och idéer! Det är mycket uppskattat av styrelsen!

NHF är till för alla — experter som nybörjare!

Har du frågor om föreningen eller medlemskap? Kontakta föreningens kontaktperson ordforande@nhf.se
Alla medlemsutskick som föreningen gör sker numera via e-post. Glöm alltså inte att skriva din e-postadress på inbetalningskortet!